Grup unitaris

El Parvulari pel matí està organitzat per 4 grups de nens i nenes de diferents edats( 3, 4 i 5 anys). Aquesta organització incorporada des del curs 2003-2004, ofereix als infants diversitat de situacions per desenvolupar capacitats d’autoregulació (procurant deixar espais per decidir, saber esperar, conèixer els propis sentiments i cultivar una bona autoestima), de socialització (procurant crear un clima de vinculació afectiva entre totes les persones del centre – grans i petits- , sentir-se part activa de la comunitat i dotant de recursos i llenguatges variats, per tal de poder comunicar-se i expressar allò que porten dins) i de creació i pensament (valorant la simbolització i l’experimentació – sobretot a través del joc- , la representació dels sentiments, coneixements i pensaments, la imaginació tant com el sentit de la realitat, i la presa de consciència dels propis processos , a través d’habilitats de pensament).

Ens proposem blocs d’activitats llargs que permetin organitzar-les, realitzar-les i treure conclusions. Es valora el procés que es realitza tant a nivell individual com a nivell de grup.

L’horari és estable, on cada dia es realitzen el mateix tipus d’activitats (Ambients i Rutines), Projectes (emocional i compartit), la música i l’anglès es fa 1 cop per setmana.

Tenim 5 Ambients (experimental, artístic, construccions, llengua i matemàtiques i simbòlic. Cada espai està dotat d’un tipus de material per afavorir les propostes. Aquestes propostes són obertes, de manera que permeten que cada infant, segons les seves necessitats, pugui fer el seu propi recorregut, i crear noves idees i preguntes.

El dinar també es fa amb el grup unitari.

Per la tarda, els grups són de la mateixa edat i es treballen els continguts propis: la psicomotricitat, la plàstica, el projecte científic, la lectura i escriptura i la matemàtica.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s